Beautifulbride » professional make-up artist

Bio

Mijn blozend verleden
Als tiener in de jaren 80 werd ik omringd door volumineus haar, knallende make-up kleuren en een overdosis aranje glitter poeder. Rond mijn 13de gebruikte ik mijn eerste eyeliner en tegen mijn 25ste verjaardag had ik een kleine tweedehandswagen kunnen kopen van het geld dat ik aan beauty stuff had uitgegeven… 7 jaar op de Canarische Eilanden heeft mijn leven verrijkt, ik kan me makkelijk aanpassen in allerlei omstandigheden, ik vind het makkelijk om om te gaan met verschillende nationaliteiten en ik spreek meerdere talen. Eenmaal terug in België besloot ik mijn passie te volgen en schreef me in voor een opleiding visagie. Daar bleef het niet bij…

make-up artist, Peggy Timmermans, visagistePINIMAGE

Mijn penseelstreken

  • Make-Up Artist – Sivo Antwerpen
  • Masterclass Advanced Make-Up – Margo Holder (Girls Aloud) London
  • Masterclass TV & Film Make-Up – Louise Young (Strictly come Dancing) Nederland
  • Advanced Make-Up Course – Dani Guinsberg’s The Session School London
  • Perfecting Eye Make-Up – Illamasqua School of Make-Up London
  • Masterclass Shaping & Highlighting – Samer Khouzami Nederland
  • Finishing School – Cassie Lomas Manchester

Na die eerste opleiding besloot ik zoveel mogelijk kleine jobs te doen en leerde te make-uppen in allerlei omstandigheden; vreselijk licht, strakke deadlines, buiten in de barre koude… Ervaring is alles! Nog steeds volg ik cursussen en workshops om op de hoogte te blijven en mijn technieken te verbeteren. Er is zoveel te leren!

Na 8 jaar een succesvolle beautyblog gerund te hebben lanceerde ik in 2016 This Is Peggy, een blog waarin ik mijn visie op beauty met mijn lezers deel, alsook nieuwe producten voorstel en reviews plaats. Naast mijn werk als freelance make-up artist doceer ik met veel plezier make-up aan de internationale gerenommeerde school Make-Up Designory. Tevens ben ik de beauty experte voor het wedding platform House of Weddings. Omdat ik de wedding bizz zo leuk vind begon ik in 2014 een wedding blog. Neem zeker eens een kijkje op TheWeddingBlog voor meer huwelijksinspiratie!

Mijn commerciële werk kan je bekijken op Peggy Timmermans.

Ik prijs mezelf gelukkig mijn plekje gevonden te hebben als freelance make-up artist. Ik ben gekend voor commerciële beauty & fashion make-up, fresh, flawless en simpelweg mooi.  Ik begrijp de noden van mijn klanten en vertaal deze naar het perfecte plaatje. Mijn ervaring omvat publiciteit, video, print, artiesten, advertising, beauty en fashion make-up. Enkele van mijn klanten zijn Grazia Magazine, Clinique, Emma Bale, Soudal, Guerlain, Incognito, The Voice, Vitaya Magazine en Maybelline.

Mijn lipstick-vrije tijd

• Ik hou van reizen en verloor mijn hart in Londen en Spanje
• Ik geniet van een goed boek
• Ik ben extravert en ontmoet graag nieuwe mensen
• Ik kan niet leven zonder muziek
• Ik spreek graag andere talen

Voor meer informatie stuur een bericht via de contactpagina of contacteer me via info-at-beautifulbride.be